Om du mar inte bra, blivit illa behandlad eller pa annat satt icke inneha det bra finns

Om du mar inte bra, blivit illa behandlad eller pa annat satt icke inneha det bra finns

det handtag att erhall! Det brukar vara finfin att tilltala nagon vuxen du kanner samt litar gallande, kanske ett lararinna, skolkurator alternativ slakting. Arme finns vink pa fler stallen dara du kan vanda dig stav handtag eller darfor att erhall kannedom.

Latt vind – n kan fa maila alternativ internetsnack med Latt vin dygnet kring om underben saso helst! Exempelvi forsavit nervositet samt ensamhet, jak sam borda, kompisar och karlek. Forsavit fejd hemma, gissel inom plugget, vald sam krankning. Eller tankar gallande att inte orka li alternativ forstora sig. Noll befinner sig forut grandios, futtig, svart alternativ onormalt. Telefonnumret mo Bris.

Sjalvmordslinjen, Mind – Har kan du ringa bistand forsavitt du alternativ nagon ni kanner tanker gallande sjalvmord. N kan bagatellartad, chatta eller e-post.

Socialtjansten

Deras arbetsuppgift ar att assist manniskobarn, unga samt familjer saso inte age det bra hemma. Det kan finnas att ni befinner sig bekymrad, forskrackt eller att vuxna hemma fakta, hotar, brakar alternativ ej tar nave om dej gallande det satt ni behover. Pa kan ni studer mer om va socialtjansten kan stalla up med och hurda n hittar socialtjansten ino din kommun.

Ungdomsmottagningen

Narvarand kan du lite assistans tillsammans fragor om sex samt kroppen skad ocksa ifall du mar knas och behover e att prata med. Har kan ni som tonar alltid hava vaggutta tillsamman nagon inte me att beratta forut vardnadshavare. Kungen UMO finns mer fakta forsavitt va Ungdomsmottagningen kan hjalpa till tillsammans. Dar kan ni ocksa finn din narmaste Ungdomsmottagning.

Assistans inom plugge

Om du ager det daligt ino plugge befinner si det betydelsefull att du berattar det sta nago vuxen ni litar villig. Kungen elevhalsan/skolhalsovarden finns mycket sjukskoterska, kurator, hjarnskrynklare sam doktor saso befinner si vana att tilltala kidsen. Villi skolans webbsida tender n lokalisera telefonnummer.

kissbrides.com viktig länk

Hjalp a Radda Barnen

Orostelefonen forsavit radikalisering – succ kan du ringa forsavitt du ar orolig forut en som uttrycker hat samt extrema synpunk. Eller ifall n sol befinner si i nago ett klimat saso n vill ga ur.

Safe place – inom appen Safe Place finns enkla ovningar saso kan assist dig att lattare dyka up till ro samt ma forbattrin. Fyll ned safe place stav apple alternativt stav android

Appen Miniila forut de som befinner si ung sam gallande flykt – Miniila ar nagon app med information forsavitt vart n kan finn bistand och handledning inom hela Europa. Appen ar okostligt sam finns gallande spraken arabiska, farsi, tigrinja, franska samt engelska. Ladda ne Miniila stav Apple alternativ forut Anderiod.

Anonymt hjalp forut avkomma samt unga

Av och till befinner sig det soft att atnjuta prata med ett vuxen utan att knysta vem nago befinner si, det finns massor skilda stallen sasom kan stalla up genom telefon, chatt, mail samt IRL.

Latt vind – ni kan ringa, maila alternativt chatta tillsamman vuxna gallande Latt vind – Barnens riktig ino samhallet. Telefonnummer dom ager offentligt dygnet omkring.

Unga relationer – arme kan ni ringa medhall genom chatt sam information forsavitt du blir nake sta vald inom din forhalland alternativ ar saken da sasom utsatter. Eller ifall ni befinner si kamrat mot e sasom utsatter/utsatts.

Ellencentret – dom har en stodchatt och fakta sta dej emellan 15-25 ar sasom ager kunskap av sex kontra gottgorelse samt ligga med som sjalvskadebeteende.

Novahuset – Erbjuder stod samt ledning mo dej som ager blivit utsatt pro nagon modell fran sexuellt vald, oavsett forsavit overgreppet inneha skett online alternativt offline.

Brottsofferjouren – narvarand kan n atnjuta hjal forsavitt du blivit utsatt forut e forbrytelse, blivit vittne alternativt befinner si narstaend. Ni behover icke aga polisanmalt nagot for att fa handledning.

BOUJT – Barn- och Ungdomsjour pa teckensprak. Narvarand kan ni saso befinner si dov alternativt horselskadad fa pepp, medhall alternativt placer fragor gallande svenska spraket, skriven svenska sprake alternativt teckensprak.

Maskrosbarn – Har kan ni chatta tillsammans vuxna ifall hur det ar att liv tillsammans nagon foralder som ej mar finfin.

Epcat stodlinje – dom skanke bistand sam direktion forsavitt sexuella krankningar, hot samt overgrepp gallande webbe eller IRL for de nedanfor 18 ar.

Sjalvmordslinjen, Mind – narvarand kan du lite handrackning forsavit du alternativt nagon ni kanner tanker villig sjalvmord. N kan ansprakslos, prat pa Interne alternativ mejla.

Fakt stav baby samt unga

Dags att konversera forsavitt – narvarand finns fakt forsavit vald til kidsen, sexuella overgrepp mot avkomma samt om att hava skilda paron sasom ej kommer overens.

– arme kan du studera forsavitt vad saso befinner si ett forseelse samt hur n kan erhalla avlastning om n varit tillsammans ifall ett lagovertradelse. Det finns ocksa fakta forsavit baksida av underben som sker nar karl anmaler och ifall det blir mal.

Vad utfor befria Barnen darbort ni bor?

Undsattning Barnen har olika verksamheter pro kidsen sam unga slut laka Sverige. Kontakta vara regionkontor for att ringa ordna gallande underbe vi utfor tatt de.